Een verouderde website brengt eigenlijk alleen maar nadelen met zich mee. Het maakt de site minder bruikbaar op mobiele apparaten, vermindert de interesse van Google en heeft een negatieve impact op conversie. In dit blog delen we praktische tips om deze problemen aan te pakken.

Het is van essentieel belang om je website up-to-date en eigentijds te houden. Potentiële klanten verwachten dat jouw bedrijf met de tijd meegaat, en je website speelt hierin een cruciale rol. Als je website verouderd is, loop je het risico om omzet mis te lopen. Daarom is het belangrijk om in je website te blijven investeren. Een verouderde website heeft namelijk een negatieve invloed op zowel de vindbaarheid als de conversie. Maar hoe kun je nu herkennen dat je website verouderd is, en wat kun je als eigenaar doen om dit aan te pakken? In dit blog geven we je alle informatie die je nodig hebt.

Hoe herken je een verouderde website? Er zijn verschillende indicatoren waaraan je een verouderde website kunt herkennen. We benoemen de belangrijkste:

01.

Niet-responsive design

Als je website zich niet automatisch aanpast aan verschillende schermformaten, kun je er zeker van zijn dat je te maken hebt met een verouderde website. Zo'n website is niet responsive. Het is essentieel dat bezoekers je site gemakkelijk kunnen bekijken en gebruiken op verschillende apparaten, zoals tablets en smartphones. Als jouw website niet responsive is, moet je dit snel aanpakken, omdat meer dan de helft van de bezoekers websites bekijkt vanaf mobiele apparaten.

02.

Verouderd ontwerp

Felle kleuren, een overdaad aan verschillende lettertypes en roterende pictogrammen zijn tekenen van websites die een paar jaar oud zijn en niet meer voldoen aan de hedendaagse ontwerpnormen. Tegenwoordig kenmerkt een modern webdesign zich door grote foto's, grote koppen, veel witruimte en een indeling die schaalbaar is voor verschillende schermresoluties. Misschien is het ook tijd om afscheid te nemen van de veelgebruikte gratis stockfoto's.

03.

Trage laadsnelheid

Verouderde websites zijn vaak traag. Als het langer dan drie seconden duurt voordat je website wordt geladen, is de kans groot dat bezoekers wegklikken. Een trage website leidt tot lagere conversieratio's, omdat bezoekers geen geduld hebben. Je kunt de snelheid van je website testen met verschillende online tools en direct advies krijgen om je website sneller te maken. Zie ook: Is je website te traag? Zo los je dit op!

04.

Gebrek aan contentbeheer

Het plaatsen van nieuwe content is essentieel om je website up-to-date te houden. Als je geen mogelijkheid hebt om content toe te voegen of te wijzigen, zal je website snel als verouderd worden beschouwd. Een contentmanagementsysteem (CMS) biedt de mogelijkheid om zelf content toe te voegen en bij te werken, waardoor je website altijd actueel blijft. Ontbreken van statistieken: Als je geen inzicht hebt in de statistieken van je website, weet je niet wat er precies gebeurt. Het is belangrijk om te weten hoeveel mensen je website wekelijks bezoeken, waar ze afhaken en hoe lang ze op bepaalde pagina's blijven. Google Analytics kan je helpen om antwoorden te krijgen op al deze vragen.

05.

Verouderde zoekmachineoptimalisatie

Het kan zijn dat de zoekmachineoptimalisatie van je website niet meer up-to-date is. De richtlijnen voor vindbaarheid in Google zijn in de loop der jaren veranderd, en de trucjes die je eerder hebt gebruikt, kunnen nu tegen je werken.

Hoe vernieuw je een verouderde website?

Herken je een of meerdere van de bovengenoemde punten op je website? In de meeste gevallen kun je hier zelf mee aan de slag. Vaak kun je al aanzienlijke verbeteringen aanbrengen door je website te upgraden naar de huidige standaarden. Het belangrijkste is om te bepalen wat je precies wilt en vooral wat je op de lange termijn wilt bereiken. Wist je bijvoorbeeld dat je met een website van Frocq nooit een verouderde website hebt? Wij zorgen ervoor dat je website altijd up-to-date blijft. Het nadeel van het laten bouwen van een website door een webontwikkelaar is dat het ontwerp om de paar jaar vernieuwd moet worden.

Hoe staat het met jouw website?

Wil je binnen enkele minuten inzicht krijgen in wat jouw bezoekers echt vinden van je website? Vraag dan gratis een vernieuwingsrapport aan bij Frocq. Hierbij ontvang je een persoonlijke video waarin wordt getoond hoe jouw website verbeterd kan worden. Wij zijn de specialisten op dit gebied en hebben sinds 2015 meer dan 700 websites geanalyseerd, dus we weten precies wat wel en niet werkt. >> Vraag direct jouw vernieuwingsrapport aan.

Kies voor een website van Frocq

Dit blog benadrukt het belang van een up-to-date website. Een verouderde website resulteert in trage prestaties en heeft negatieve gevolgen voor je omzet. Als je niet zelf wilt nadenken over de snelheid van je website, biedt een website op het Frocq-platform de oplossing. Hierdoor kun jij je concentreren op je kernactiviteiten, terwijl Frocq ervoor zorgt dat je website altijd soepel draait